onsdag den 6. november 2019

Tirsdag d. 5. november 2019 El Chantel

Det regner VANDRET gennem hovedgaden… og der blæser en storm, så man knapt kan holde sig stående. El Chaltén ligger omkranset af høje bjerge – de højeste i Patagonien – og her er ofte voldsomt vejr. Jens og jeg bor i et lille hus med to små soveværelser (…og nej, vi er ikke kommet dertil hvor vi sover i hvert sit…) et iskoldt badeværelse (ISKOLDT) og et spisekøkken. Husets lille varmekilde kører på fuldt blus og alligevel er vi rykket HELT over ved siden af, mellem huer og vanter der hænger til tørre. Vi har diskuteret muligheden for, at taget flyver af huset – det sker formodentlig ikke.

Jens laver sammenkogt ret med lækkert oksekød, kartofler og grønsager. Dagens rødvin er desværre ikke den allerbedste. Vi har imidlertid smagt virkelig god vin her, og er blevet glade for Malbec. Vin findes til fornuftige priser og vi har selvfølgelig besluttet os for kun at drikke Argentinsk, mens vi er her. Måske har den sammenkogte ret også glæde af noget Malbec, ligesom vi andre har det.

Området her kaldes Argentinas trekking-hovedstad. Her er utallige vandremuligheder, og i alle sværhedsgrader og af alle længder. De store bjergtinder ses lige udenfor vinduet – når altså vejret arter sig en del bedre end det gør her til aften. Vejrudsigten siger bedre vejr i morgen, med nogen sol og mindre storm. Det er næsen ikke til at forestille sig lige nu… Vi bliver her et par dage endnu og håber på nogle gode ture ud i bjergene.

Vi sad her i eftermiddags – med laaangsomt internet – og bookede en togtur med Tren Patagonico til på søndag. Dette tog har kun afgang en gang om ugen, så vi håber at være i Barriloche til den tid. Toget kører lige gennem Patagonien fra vest mod Øst, og vi hopper så af i San Antonio Oeste. Jens elsker at køre med tog – og turen skulle være meget smuk. Vi glæder os (igen). Aftenen her må så gå med at finde ud af, hvordan vi kan nå til Barriloche, se denne smukke by og så også nå toget søndag aften…. Hmm, vi mangler ikke logistiske udfordringer.

Ahhh, mens jeg har siddet og skrevet, er mine tæer næsten tøet op, og her dufter af hjemmelavet aftensmad.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar